zondag 16 april 2017

"Bim bam beieren, de klokken leggen eieren".....waarom eigenlijk? Win een leuk Pauwels Paas geschenk als je het antwoord weet!


Pauwels Sauzen heeft een heel nauwe band met eieren. Want van eieren maken we sauzen. Weet je eigenlijk waarom het paasklokken zijn die eieren brengen op Pasen?

Vroeger in het katholieke Vlaanderen werden de klokken niet meer geluid tussen Witte Donderdag en Stille Zaterdag uit respect voor het lijden van Jezus. Dat waren de kinderen uit die tijd niet gewoon want de klokken sloegen minstens elk uur van de dag. Als smoes werd er dan aan de kinderen verteld dat de klokken even over en weer waren naar Rome om daar eieren te gaan halen. Daarom werden de Paasklokken afgebeeld met kleine vleugeltjes. En de eieren ? Wel daar hebben we een vraag over....

Om Pasen te vieren geven we 5 unieke Pauwels koppen weg, gevuld met heerlijke chocolade eieren. Hoe kan je zo'n kop winnen? Door ons op zondag 16/4 en maandag 17/4 een antwoord te sturen via onze Facebookpagina op de volgende vraag..... Waarom brengen de paasklokken eigenlijk eieren? Ze hadden toch evengoed iets anders kunnen brengen? Op dinsdag 18/4 kiest een onschuldige hand uit de juiste inzendingen 5 winnaars.


1 opmerking:

  1. je kan ze in ieder nestje leggen !! klokken zijnzoals koekoek (s)

    BeantwoordenVerwijderen